Εξάρχεια – Μετρό: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κοπή των δέντρων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια, στον απόηχο της μεγάλης έντασης που επικρατεί από το πρωί, μετά την «κίνηση» της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να κοπούν δέντρα για την κατασκευή του σταθμού του μετρό, χωρίς καν να έχουν άδεια, όπως κατήγγειλαν κάτοικοι και φορείς.

Η προσυγκέντρωση γίνεται στα σκαλάκια της Καλλιδρομίου, που έχει κλείσει λόγω του κόσμου που έχει συγκεντρωθεί, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στη γειτονιά.

Βασικά συνθήματα της συγκέντρωσης είναι ότι «τα Εξάρχεια θα μείνουν γειτονιά» και  το «αν δεν αντισταθούμε σε λόφους και πλατείες τις πόλεις μας θα χαίρονται μονάχα οι εταιρείες».

Εξάρχεια

Η κοπή δέντρων μέσα στην πλατεία Εξαρχείων ξεκίνησε λίγο πριν το 8 το πρωί από συνεργεία της Αττικό Μετρό προκαλώντας την οργή των κατοίκων.

Μάλιστα το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, μέχρι την 1/1/24- Νάσος Ηλιόπουλος, πήγε στην πλατεία Εξαρχείων και ζήτησε από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να μιλήσει με τον εργολάβο και να του επιδειχθεί η άδεια για την κοπή των δέντρων.

εξαρχεια

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν του επέτρεψαν να μιλήσει με τον εργολάβο και ο Νάσος Ηλιόπουλος όπως και ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου, δήλωσαν ότι θα καταθέσουν μηνύσεις.

Επίσης οι κάτοικοι, από το πρωί ζητούσαν από τον εργολάβο να τους επιδείξει τη σχετική άδεια για τις εργασίες κοπής των δέντρων χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση. 

Όπως λένε, δεν γίνεται να εκτελούνται εργασίες χωρίς να υπάρχουν στον χώρο οι σχετικές άδειες που δηλώνουν τη νομιμότητα των εργασιών.

Μάλιστα, ενώ τα συνεργεία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ έκοβαν ανενόχλητα δέντρα, η απάντηση των ΜΑΤ στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους των Εξαρχείων, ήταν τα χημικά και τα σπρωξίματα.

Προσωρινό «φρένο» στην κοπή δέντρων ζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Προσωρινή διακοπή του έργου του μετρό στα Εξάρχεια μέχρι να διευκρινιστούν οι συνθήκες μέσα στις οποίες γίνονται οι εργασίες κοπής δέντρων συνιστά η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Την υπόθεση έχει αναλάβει ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ωστόσο δεν πρόκειται για δεσμευτική ενέργεια.

Σημειώνεται ότι η σύμβαση με βάση την οποία πραγματοποιεί τις εργασίες το συνεργείο στην πλατεία Εξάρχεια αφορά σύμβαση που υπεγράφη με την Περιφέρεια Αττικής και σχετίζεται με την αποψίλωση πρασίνου στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα με μηνύησεις απάντησαν στην κοπή δέντρων οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την «Ανταρσία στις γειτονιές».

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ και του ρ/σ στο Κόκκινο 105,5 Κώστας Παπαντωνίου, λίγο μετά τις 14:30 έφυγε το συνεργείο που έκοβε τα δέντρα, μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες από τους κατοίκους και υπό την προστασία των ΜΑΤ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί